1. After you register to the Community Forums, please check your Inbox/Spam folder for email verification message. If you are still unable to receive the verification email, contact me here - https://prajwaldesai.com/contact-me/
    Dismiss Notice
  2. Post your questions in the correct category. Do not post/add a different question under already posted thread. For troubleshooting purpose, attach the relevant log files, screenshots etc.
    Dismiss Notice

PENDING Office 365 Deployment via Task Sequence

Discussion in 'System Center Configuration Manager' started by Nav4339, Aug 18, 2017.

  1. Nav4339

    Nav4339 Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Hello, my scenario is the following

    I have created the application deployment for Office 365 and I am able to deploy to client machines via Software Center. It deploys to my clients and install with no problems.

    My problem is I want to add the installation to my Task Sequence and I want it to deploy with my OSD. I have included it, but it doesn't not install. My TS goes through with no errors, bit the Office is not installing.

    Can anyone be of assistance?

    Thanks
     
  2. Prajwal Desai

    Prajwal Desai Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    48
    Could you show me (screenshot) where have you added the step to install office 365 app ?.
     
  3. Nav4339

    Nav4339 Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    It is my last step

    . upload_2017-8-18_20-21-2.png
     
  4. Nav4339

    Nav4339 Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    and this is my XML (not sure if it makes a difference with the TS). As mentioned, it works fine with normal deployment via Software Center

    <Configuration>
    <Add OfficeClientEdition="32">
    <Product ID="O365ProPlusRetail">
    <Language ID="en-us"/>
    </Product>
    </Add>
    <Updates Enabled="TRUE"/>
    <Display Level="None" AcceptEULA="TRUE"/>
    <Property Name="AUTOACTIVATE" Value="1" />
    <!--Silent install of 32-Bit Office 365 ProPlus with Updates and Logging enabled-->
    </Configuration>
     
  5. Prajwal Desai

    Prajwal Desai Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2015
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    48
    So the first four apps are installed and only the last one i.e. is office install is skipped. Did you examine the appenforce.log and smsts.log file to see why the app is being skipped ?.
     
  6. Nav4339

    Nav4339 Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    these are the errors in smsts.log

    Policy Evaluation failed, hr=0x87d00269 InstallApplication 21 Aug 2017 2:48:04 PM 1892 (0x0764)
    Setting TSEnv variable 'SMSTSAppPolicyEvaluationJobID__ScopeId_0FE58C1E-2689-48D2-A82C-582D52C27DAC/Application_1cbcb636-f787-47bc-839f-65a356b58062'='' InstallApplication 21 Aug 2017 2:48:04 PM 1892 (0x0764)
    EvaluationJob complete InstallApplication 21 Aug 2017 2:48:04 PM 1892 (0x0764)
    MP list missing in WMI after policy evaluation InstallApplication 21 Aug 2017 2:48:04 PM 1892 (0x0764)
    Sending message to location service to refresh client, retrieve MP list and try again (after delay of 60l sec - up to 1 times). InstallApplication 21 Aug 2017 2:48:04 PM 1892 (0x0764)
    m_hResult, HRESULT=87d00269 (e:\nts_sccm_release\sms\client\osdeployment\installapplication\installapplication.cpp,1157) InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Step 2 out of 2 complete InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Install application action failed: 'Office 365 ProPlus'. Error Code 0x87d00269 InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Sending error status message InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Setting URL = http://xxxxxxxxxxxxx, Ports = 80,443, CRL = false InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Setting Server Certificates. InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Setting Authenticator. InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Set authenticator in transport InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Setting Media Certificate. InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Sending StatusMessage InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Setting message signatures. InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Setting the authenticator. InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    CLibSMSMessageWinHttpTransport::Send: URL:xxxxxxxxxxxxxxx:80 CCM_POST /ccm_system/request InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Request was successful. InstallApplication 21 Aug 2017 2:49:23 PM 1892 (0x0764)
    Process completed with exit code 0 TSManager 21 Aug 2017 2:49:23 PM 3836 (0x0EFC)
    !--------------------------------------------------------------------------------------------! TSManager 21 Aug 2017 2:49:23 PM 3836 (0x0EFC)
    Successfully completed the action (Install Office365) with the exit win32 code 0 TSManager 21 Aug 2017 2:49:23 PM 3836 (0x0EFC)
     
  7. Edy

    Edy Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    41
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    is the application enabled to be installed from TS?

    upload_2017-10-4_14-11-51.png
     
  8. Nav4339

    Nav4339 Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    tried that and still doesn't work :(
     
  9. Edy

    Edy Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    41
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
  10. Karin Zander

    Karin Zander New Member

    Joined:
    Nov 10, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Hey,
    I run into the same issue
    Did the installation folder downloaded to ccmcache? On my system not... so here start my issue
     
  11. Nav4339

    Nav4339 Active Member

    Joined:
    Sep 15, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Strange issue is that if I set my TS to join the domain, Office installs with a problem. If I leave it to workgroup, I have the issue.
     
Loading...

Share This Page

  • About Us

    Our community has been around for many years and pride ourselves on offering unbiased, critical discussion among people of all different backgrounds. We are working every day to make sure our community is one of the best.
  • Quick Navigation

  • Like us on Facebook

  • Donate to Us

    The management works very hard to make sure the community is running the best software, best designs, and all the other bells and whistles. Care to donate us? We'd really appreciate it!

    Donate to us!